Langevelderslag strand

Langevelderslag strand

Gezellig naar het strand op Langevelderslag

Wil jij een heerlijk dagje uit beleven met jouw gezin? Of wil je er liever zelf op uit en heerlijk ontspannen tussen de duinen, maar is Zandvoort te druk? Ga dan naar het Langevelderslag strand voor een ontspannende middag uit. 

Langevelderslag en Nationaal Park Hollandse Duinen

De voorpret begint al op de reis naar naar het strand toe: De reis naar Langevelderslag neemt je door het prachtige Nationaal Park Hollandse Duinen heen. Dit prachtige duinlandschap bestaat uit 450km2 van adembenemende duinen, onaangetaste bossen, afgelegen stranden, historische gebouwen en musea, en natuurlijk de locale fauna. Zie eekhoorns klimmen, spechten tikken en ontdek de talloze sporen van de vossen en konijnen die zich in dit gebied huisvesten.

Vanaf de duintoppen kijk je uit op adembenemende omgeving. Van de dorpjes en bollenvelden uit de Bollenstreek, en natuurlijk op het strand en de Noordzee. De gehele reis door dit park zal je vergezeld worden door het geruis van de de deinende golven die de kuststrook glijden.

De brede kuststrook van Langevelderslag is een goed, ontspannen alternatief voor het drukke Zandvoort en Scheveningen. Langevelderslag is een onontdekte parel van de Noordzee, waarvan de massatoerisme het nog niet gevonden heeft.
Dit afgelegen strand zorgt voor een ontspannen dagje uit voor het hele gezin. Ondanks dat het afgelegen is, zijn er genoeg horecagelegenheden, restaurants en activiteiten voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan speeltuin Speelzandt. Het is het mogelijk om het gehele jaar door tot rust te komen bij restaurant Vrijstaat Nederzandt voor een hapje en een drankje. 

Strandreservaat Noordvoort

Strandreservaat Noordvoort is het allereerste strandreservaat van Nederland. Dit strandreservaat richt zich volledig op het in balans houden van de strand, de duinen, en de bijbehorende dieren. Door de beschermde status is het een van de puurste plekken van Nationaal Park Hollandse Duinen, en wellicht de gehele Nederlandse kuststreek. Wandel hier 3 kilometer langs de zeereep en 

de duinen die direct aan de Noordzee grenzen. Met het Noordvoort project wordt de dynamiek hersteld in de zeereep, en wordt er gezorgd voor een gezonde balans tussen natuur en mens. Vanuit de duinen kunnen de zeehonden en talloze vogels uitstekend bewonderd worden.

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Wist je dat het 66% Amsterdamse drinkwater in Noordwijk wordt voorgezuiverd? Sinds 1853 wordt er in dit prachtige natuurgebied het water voorgezuiverd voor Amsterdam. In dit prachtige natuurgebied kun je ook wandelingen maken en meedoen aan excursies en activiteiten. Tijdens de wandelingen zal je vergezeld worden door herten, vossen, aalscholvers en wilde konijnen.

Dit unieke gebied is ongeveer 5 kilometer breed, en 10 kilometer lang. Je vindt de ingang van de Amsterdamse Waterleiding duinen bij het parkeerterrein. 

Langevelderslag horeca: hapjes en drankjes

Heb je zin in een lekker ontbijt of lunch na een wandeling op het Langevelderslag strand, een gezellige borrel op ons terras of bij de open haard uit eten met familie of vrienden? Vrijstaat Nederzandt is dé eet-, drink- en feestlocatie in het prachtige duingebiedaan de Langevelderslag. 

Onze chef en zijn keukenteam staan het hele jaar door klaar om heerlijke en verrassende gerechten te serveren. Ervaar gerechten waarin lekker en gezond elkaar ontmoeten, met seizoensgebonden, dagverse en duurzame producten uit Hollandse bodem. Uiteraard houden wij graag rekening met jouw dieetwensen en allergieën.


Honden zijn welkom in zowel het restaurant als ons terras.

Langevelderslag parkeren: altijd een plekje

Langevelderslag is een heerlijke locatie die over het algemeen rustiger is dan Zandvoort en Scheveningen en stranden van andere kustgebieden. Om bij de parkeerplaatsen te komen rijd je eerst 2 kilometer door het unieke duinlandschap van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Vervolgens zie je aan je rechterzijde het grote parkeerterrein van Langevelderslag.

Het parkeerterrein bevat 700 parkeerplaatsen, waardoor je altijd een plek kan vinden om te parkeren.

Kom je liever met de fiets? Tegen een kleine vergoeding kun je je fiets stallen in de bewaakte fietsenstalling.

Langevelderslag honden: met de hond naar het strand

Honden zijn van harte welkom op Langevelderslag en Vrijstaat Nederzandt.

Het is verplicht om de honden van 1 juni t/m 31 augustus aangelijnd te houden.
Het gehele jaar door geldt er een aanlijnplicht op het strand binnen en rondom Noordvoort.
Uiteraard gelden bij zowel Langevelderslag als Noordvoort een opruimplicht.

Campings Langevelderslag: slapen bij een natuurgebied

Rondom Langevelderslag zijn meerdere campings te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Camping Ruigenhoek, Camping Sollasi en Camping Le Parage. 

Activiteiten op Langevelderslag: gezellige groepsactiviteiten bij de zee

Langevelderslag is een afgelegen strand omringd door prachtige natuurgebieden, een strandreservaat,  kleine dorpjes, en de zee. Het zou zonde zijn om deze prachtige locatie te missen tijdens uw bezoek aan Langevelderslag

Nederzandt beschikt over meerdere middelen voor verschillende activiteiten aan het strand. Denk bijvoorbeeld aan sportieve activiteiten, zoals golfsurfen, suppen mountainbiken of powerkiten. Maar ook ontspannende en creatieve activiteiten en workshops, zoals schilderworkshops, cocktailworkshops, het berijden van een Solex, en beachgolf. Wanneer je meer te weten wil komen over de omliggende gebieden kunnen wij ook een wandeling met de boswachter organiseren, en strandjutten. Tevens organiseren wij yoga en mindfulness clinics aan het strand.

Zeldzame dieren op Langevelderslag

Als je Langevelderslag rond Juli bezoekt zal je misschien een onbekende kever tegenkomen, de Julikever. 
Deze kleine, onschuldige kever heeft zwarte en witte markeringen. 

Deze kever is zeer zeldzaam, en draagt bij aan de unieke ervaring op het Langevelderslag strand.

[fibosearch]

Table of Sweets

32,50 p.p. voor High Tea

39,50 p.p. voor High Wine

Ontvangen worden met een glas bubbels, daarna lekker mee worden genomen door onze keuken met hartigs en zoetigheden.
In combinatie met thee of wijn.
Be welcomed with a glass of bubbles, then taken along through our kitchen with savory and sweets.
In combination with tea or wine.

Hartig/Savory

Sandwiches met/Sandwiches with

Kaas | Carpaccio | Paling
Cheese | Carpaccio | Eel

Soep/Soup

Aspergesoep/asparagus soup

Zoetigheden/Sweets

Cheesecake/Cheesecake

Bosbessen
Blue Berries

Mini kokosmakroon/Mini coconutmacaroon
Sinaasappel brownie/Orange brownie
Scone/Scone
Mini slof/Mini cake

Aardbei | Mascarponecrème
Strawberry | Mascarpone cream 

Diverse soorten thee of bijpassende glazen wijn
Various types of tea or matching glasses of wine