Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Op Vrijstaat Nederzandt worden dagelijks veel voetstappen achtergelaten in het zand. Nederzandt probeert zijn steentje bij te dragen aan het minimaliseren van onze ecologische voetdruk. 
Dit doen we door het uitvoeren van verschillende projecten die bijdragen aan een van de 3 P’s van duurzaamheid: People, Planet & Profit. Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel en proberen we door ons gehele bedrijf te verwerken. Hieronder lees je meer over de projecten waar we momenteel deel van uitmaken.

Green Key

Bij Vrijstaat Nederzandt zien wij MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) als een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Wij streven ernaar om op een duurzame en verantwoorde manier te opereren in alle aspecten van ons werk, van onze productieprocessen tot onze relaties met belanghebbenden en gemeenschappen. Dit omvat onder andere het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het bevorderen van een gezonde werkomgeving voor al onze medewerkers.

Medewerkers van Vrijstaat Nederzandt zijn een essentiële schakel in onze inzet voor MVO en ons streven naar een Green Key-certificering. Zij spelen een belangrijkerol bij het implementeren van duurzame praktijken in je dagelijkse werkzaamhedenen bij het bevorderen van bewustwording over het belang van MVO onder collega’s en gasten. Door samen te werken aan onze gemeenschappelijke doelen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, dragen zij bij aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties

Nederzandt Overview

Plastic vrij terras

Sinds juni 2020 zijn wij een plasticvrij terras. Om hieraan te voldoen hebben we een aantal single-use plastic producten geschrapt en voor een aantal hebben we een alternatief gevonden. De overstap is relatief makkelijk maar de impact is enorm. Door deze maatregel voorkomen we dat single-use plastics van ons terras wegwaaien en in de duinen en op het strand terecht komen.

Strandrolstoel

Nederzandt maakt het strand op de Langevelderslag voor iedereen toegankelijk. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen dankzij onze strandrolstoelen onbezorgd genieten van een heerlijke strandwandeling. Zowel in het zomer- als winterseizoen staan op ons terras drie strandrolstoelen die vrij te gebruiken zijn voor onze bezoekers. Reserveren voor het gebruik van een strandrolstoel is niet mogelijk. Daarnaast is ons terras goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt ons restaurant over een invalidetoilet. 

Rob en Anton v2

Orbisk

In onze keuken staat een slimme vuilnisbak van Orbisk
Deze vuilnisbak scant wat er weg wordt gegooid, in welke hoeveelheid en op welk tijdstip. Deze data wordt verzameld en is voor ons terug te vinden in een dashboard. Hierdoor krijgen we inzicht in onze foodwaste en kunnen we anders inkopen, bereiden en serveren om onze foodwaste te verminderen. Op deze manier helpt Orbisk ons om te streven naar een zero waste beleid.

Grondstof jutten

Op Vrijstaat Nederzandt beschikken we over “Juttassen”. Dit zijn tassen die speciaal zijn gemaakt voor bezoekers aan het strand, om deze mee te nemen om tijdens hun wandeling zwerfvuil te verzamelen. Vele handen maken licht werk en samen kunnen we een groot verschil maken. In ons restaurant kan je een juttas lenen en als je na je wandeling een volle juttas inlevert krijg je een kopje koffie of een ijsje als bedankje. Zo houden we het Noordwijkse strand en duin schoon!

Outdoor4Disabled

Met dit speciale voertuig dat speciaal is aangepast om ouderen en mensen met een beperking te laten genieten van het strand, zee en de natuur en een onvergetelijke dag te geven. De Standrups Noordwijk is een initiatief van Stichting Outdoor4Disabled.

De Strandrups is beschikbaar van april tot en met september. In de maanden juni, juli en augustus rijden we niet op zaterdag en zondag.
Langevelderslag is de opstapplaats voor dit voertuig en de vertrektijden zijn: 9.45 – 11.00 – 12.15 – 13.45 – 15.00 – 16.15 uur.

(Sport)sponsoring

Als onderdeel van het MVO-beleidt steunt Vrijstaat Nederzandt veel sportverenigingen, initiatieven en organisaties die raakvlak hebben met de maatschappij of waardevol zijn voor onze onderneming.

De ondersteuning van Vrijstaat Nederzandt bestaat vaak uit: shirtsponsoring of borden langs de lijn, kavels bij veilingen bij sportverenigingen, inzetten van materialen bij sportactiviteiten en/of food & drinks bij bepaalde evenementen.

Overzicht van bepaalde clubs en evenementen die wij een warm hart toedragen:
– Trail Run Events
– NSL NederStrandLoop
– Shirtsponsor bij S.V. Hillegom
– Kavels voor: F.C. Lisse, VVSB, van Nispen, SJC

Duurzame leveranciers

Farm Fields

Eén van onze biologische partner is Farm Fields. Bij Farm Fields staan dierenwelzijn, milieu, herkomst en kwaliteit van het vlees voorop. “De dieren lopen, zolang het weer het toelaat, buiten in de wei! In de winter staan ze lekker droog en krijgen ze veel ruimte en vrijheid in de duurzame vrijloop potstallen.”

Cook & Boon

Wij houden van lekkere koffie. En die koffie wordt nog lekkerder als je weet die het duurzaam wordt gemaakt. Daarom hebben wij koffie van Cook & Boon. “Iedere koffieboer of bonenplukker staat in zijn recht om in goede omstandigheden zijn of haar passie uit te kunnen voeren en Cook & Boon helpt hier graag aan mee. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat al onze koffiebonen Fair Trade– en SKAL-gecertificeerd zijn!”

Nederzandt bij laatste 25 genomineerden voor de Top 100 Groene Bedrijven in Nederland van De Telegraaf!

Vrijstaat Nederzandt staat in de Top 100 Groene Bedrijven in Nederland en zit nu al bij de laatste 25 genomineerden! Een vakjury kiest uit alle 100 bedrijven uit de Top 100 Groene Bedrijven 25 genomineerden die meedingen naar de ‘De Telegraaf Groen, Groener of Groenst Award’. De uitslag van de verkiezing werd op woensdag 26 juni bekend gemaakt. Voor het team van Nederzandt een onwaarschijnlijke beloning voor alle duurzame activiteiten tot nu toe (Groen Gas, Recycling, Co2 neutrale voertuigen, Teamgedrag, ‘Beperkt’ personeel, etc.)!

Nederzandt was genomineerd naast Groene bedrijven als Coca-cola, Lidl, InBev, Ekoplaza en Luxaflex… In samenwerking met haar duurzame partners én gasten zijn de eigenaren extreem trots op deze nominatie, de uitstraling van Nederzandt én Noordwijk/De Groene Bollenstreek! Uiteindelijk ging Moonen Packaging er met de eerste prijs vandoor.

Onze keurmerken

[fibosearch]

Table of Sweets

32,50 p.p. voor High Tea

39,50 p.p. voor High Wine

Ontvangen worden met een glas bubbels, daarna lekker mee worden genomen door onze keuken met hartigs en zoetigheden.
In combinatie met thee of wijn.
Be welcomed with a glass of bubbles, then taken along through our kitchen with savory and sweets.
In combination with tea or wine.

Hartig/Savory

Sandwiches met/Sandwiches with

Kaas | Carpaccio | Paling
Cheese | Carpaccio | Eel

Soep/Soup

Aspergesoep/asparagus soup

Zoetigheden/Sweets

Cheesecake/Cheesecake

Bosbessen
Blue Berries

Mini kokosmakroon/Mini coconutmacaroon
Sinaasappel brownie/Orange brownie
Scone/Scone
Mini slof/Mini cake

Aardbei | Mascarponecrème
Strawberry | Mascarpone cream 

Diverse soorten thee of bijpassende glazen wijn
Various types of tea or matching glasses of wine