Gebied & Ligging

Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen is het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is een uniek landschap van 450km2 met adembenemende duinen, bossen, stranden, kleurige bollenvelden, statige landgoederen, talloze historische gebouwen en interessante musea. Het is een jong Nationaal Park en niet zoals de meeste andere Nationale Parken. In dit gebied is er een sterke verbinding tussen stad, natuur en landschap. Opvallend zijn de contrasten tussen drukte en rust, hoog en laag, water en land, zand en veen.

Bos en Duin - Het Hollands Duin

In de beschutte bossen zie je eekhoorns en hoor je spechten roffelen; in het rulle zand van de duinen ontdek je sporen van vossen en konijnen. Betonnen bunkers en een golvende antitankmuur zijn tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten: op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op het strand en de Noordzee waarvan de branding zich al lang had laten horen.

Strandreservaat Noordvoort

Strandreservaat Noordvoort ligt tussen strandpalen 70 en 73. Het ruizen van de zee, de zilte lucht, de uitgestrektheid. Noordvoort, het eerste strandreservaat van Nederland, is een van de puurste plekjes van Nationaal Park Hollandse Duinen. Over een lengte van 3km mag je hier op de zeereep komen, de duinen die direct aan de Noordzee grenzen. Dat is uniek in Nederland. Het zeereep-pad is aangelegd om zeehonden en vogels op het strand wat rust te geven. Wie op afstand blijft, geeft deze dieren de ruimte die ze verdienen. Tref je het, dan laten zij zich vanaf de duinen uitstekend bewonderen.

Amsterdamse Waterleiding Duinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt de voorzuivering van 66% van het drinkwater van Amsterdam gedaan. Dat gebeurt daar al sinds 1853. In dit prachtige natuurgebied kun je ook wandelingen maken en meedoen aan leuke excursies en activiteiten. De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen tussen Zandvoort en Noordwijk. Het gebied is ongeveer 5 kilometer breed en 10 kilometer lang.

Nieuwsgierig?

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn bij Vrijstaat Nederzandt? Top! Alle activiteiten worden begeleid door professionele, enthousiaste instructeurs en kunnen aangepast worden aan elk niveau. Vraag geheel vrijblijvende een offerte aan of bel ons om een afspraak te maken. Onze salesadviseurs helpen je graag!

[fibosearch]

Table of Sweets

32,50 p.p. voor High Tea

39,50 p.p. voor High Wine

Ontvangen worden met een glas bubbels, daarna lekker mee worden genomen door onze keuken met hartigs en zoetigheden.
In combinatie met thee of wijn.
Be welcomed with a glass of bubbles, then taken along through our kitchen with savory and sweets.
In combination with tea or wine.

Hartig/Savory

Sandwiches met/Sandwiches with

Kaas | Carpaccio | Paling
Cheese | Carpaccio | Eel

Soep/Soup

Aspergesoep/asparagus soup

Zoetigheden/Sweets

Cheesecake/Cheesecake

Bosbessen
Blue Berries

Mini kokosmakroon/Mini coconutmacaroon
Sinaasappel brownie/Orange brownie
Scone/Scone
Mini slof/Mini cake

Aardbei | Mascarponecrème
Strawberry | Mascarpone cream 

Diverse soorten thee of bijpassende glazen wijn
Various types of tea or matching glasses of wine